QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 06 22, 06:21)
kas iš daugiamečių gėlių tinka šalia jazminų?
sunkus klausimas

- daug kas.
juk zydi baltai, o paskui paprasta zaluma - neutralus krumas atrodo.
panasiu metu, vos veliau prazysta karpatiniai, didziaziedziai, tankiazziedziai katileliai [sie visai nusipjauna] - gali pabandyti.
geles-kupstai ilgais lapais,
zemei uzdengti pvz silinis gvazdikas [buna ir pilkais,ir tamsiais lapais], prazys iskart po jazmino,
avizuole baltais dryziais [cia man labai tinkama atrodo

]
QUOTE(muminukas @ 2009 06 22, 07:34)
merginos, o ką galėčiau pasodinti dar į šitą eilę? norėtųsi nelepių žydinčių daugiamečių
pasodinta skirtingų spalvų bijūnų (kokių brolis davė, tokius ir ėmiau) ir ciklameninių primulių (raktažolių), tik gal ne visos prigijo, papildysiu kitais metais. ta juosta apie pusmetrio pločio, o ilgio kiek matosi, visai nedidukai kampukai netilpo.
man Tinos mintis patiko del viszalumo ir vienmeciu.
jei labai nori ten bijunu,ir siaip - gelynelio ilgo, stai kaip:
i tarpus prie zoles kisk aukstas lelijas - zydes po bijunu [ar veliau siek tiek, nelygu rusis], o nuzydejus nesimatys [uzstos bijunu lapai] ju baisiu stiiebu kol nudzius ir nupjausi.
i tarpus tarp paciu bujunu - didziosios margutes. zydes ir bujos pavasari tada, kai bijunu lapai tik zelia, o paskui suzele uzdengs/uzgos marguciu ''šieną", kol ji galesi nupjauti.
[sie du patarimai is mano gelyno - liuks isejo]
priekyje paeiliui sodinti anksti zydincias svogunines [krokai, hiacintai pvz] ir veliau vasara-rudeni zydincias zemas gelytes, augancias kupteliais [pvz serencius, arba zemaugius daugiamecius astrus]
QUOTE(kice @ 2009 06 22, 13:12)
Pas mane salia tvoros, neplaciame zoles ruoze auga jaunos kolonines tujos.. Beda, kad MB labai tingi pjauti skysta zolyte po tujomis, o jei nepjauna - negrazu buna.. Galvoju, kokiu neaukstu augaliuku pasodinti, kad uzdengtu zeme ir augtu po tujomis..
sliauziantis [ir mindomas - toks labai jau smulkus tankus] ciobrelis
paronichija
sagina subulata - jei nera labai sauleta ir sausa [nords pas mane po kadagiu tokioj vietoj gerai augo]
Sroves ryskus pvz - sliauzianti silinge [pati as dregnoj vietoj po spiraline tuja pakisau]